center

Chantez à l'âne, il vous fera des pêts

La petite chanteuse á grand cul.

samedi, juin 13, 2009

Κεφτεδες κοκκινιστες

Working title: Αριστερη κλειστη, δεξια ανοιχτη.

Οταν φτασω τα 33, θα σταθω για λιγο και θα σκεφτω αν ολα (θα) πανε καλα (τοτε), αν η δουλεια που κανω αποδιδει αυτα που της αναλογουν, αν αξιζει γενικα αυτη η ασυναισθητη αψυχολογητη ροτα που εχω βαλει και θα αποφασισω αν θα συνεχισω ή θα τα βροντηξω ολα και θα κανω ο,τι μου καπνισει γιατι ετσι κι αλλιως δεν θα εχω πατησει ουτε σε μια απο τις ροδιες των προηγουμενων στην πεπατημενη της ζωης ως τοτε.

Επειδη μαλλον θα συμβει το δευτερο και δεν θελω να με βρω απροετοιμαστη, (του Μασιστα τα παιδια πριν πεινασουν σαπουνιζουν, που λεει περιπου και μια παροιμια, ισως και οχι παλι βεβαια), κατα καιρους κανω σχεδια εκκενωσης του πλοιου. Ενα απο αυτα, για το οποιο εψαχνα προχτες, ηταν η περιπτωση να γινω διαχειριστης εναεριας κυκλοφοριας, μια δουλεια που εχει αρκετα απο τα κουαλιτιζ που ψαχνω, -καλοι μισθοι, ανωμαλα ωραρια και διεθνες περιβαλλον- αλλα με λυπη διεπιστωσα οτι για να γινεις κατι τετοιο πρεπει να εισαι κατω απο 25 χρονων. Δηλαδη ηδη για μερικα πραγματα ειμαι πολυ γρια.Μαλιστα.

Μια αλλη ομως εναλλακτικη εμφανιστηκε εξαφνα μπροστα μου, κατα το προσφατο ταξιδι μου στην Ιρλανδια, και αυτη ηταν να ανοιξω ενα ελληνικο εστιατοριο στο Δουβλινο. Η καινοτομια για τους εκει θαμωνες που θα εισαγει το -WARNING! lack of originality alert-"El Greco" ή το "Ζorbas", δεν εχω αποφασισει ακομα το ονομα, να κλεινει η κουζινα στις 12 το βραδυ αντι για τις 8 ξερωγω, και λυμασμενοι περιφερομενοι να βρισκουν ενα πιατο φαγακι, εκεινες τις ωρες, νομιζω οτι αρκει για να κανει αυτην την επενδυση κερδοφορα.

Θα ειμαι σκλαβακι της κουζινας μου, ολες τις μερες μου θα τις περναω εκει, ακομα και τις Δευτερες που θα'μαι κλειστα θα περιφερομαι στις μαναβικες για φρεσκες πρωτες υλες, θα κυλαει η ζωη μου αναμεσα σε τετζερια, γεμιστες ντοματες και τηγανουρια, θα κανω εγχυση χαρας στον οισοφαγο πεινασμενων ντοπιων και ταξιδευτων, και οποτε βρισκω χρονο αναμεσα σε δυο παραγγελιες, θα σκουπιζω τις ζουμερες σαλτσες της πατριδας απο τα χερια στην ποδια μου, και την ζεστη του πετρογκαζ απο το μετωπο με μια αναστροφη του αξιου πλεον χεριου μου, και θα καθομαι με αγνωστους απο ολο τον κοσμο να συζηταμε για 15 λεπτα, ολα τα σημαντικα που μας εχει μαθει η ζωη, γιατι οταν υπαρχει καλη διαθεση και εισαι χορτατος, 15 λεπτα ειναι αρκετα για να τα πεις ολα.

Η αληθεια ειναι πως νιωθω μια πολυ βαθια θλιψη.


Misirlou Oubliez, 1:19 PM

9 Comments:

Η ιδέα σου είναι φοβερή! Αν και το εστιατόριο θα το ονόμαζα ''Ο Μασήστας'' (εμπνεύστηκα από την παροιμία). Η θλίψη δεν είναι τίποτα. Μάλλον μπήκες στο πετσί του ρόλου και σου έλειψε η πατρίδα.
Blogger Starkwell, at 13/6/09 18:43  
αλήθεια το λες;pfiou,what a -comic- relief!
Blogger Misirlou Oubliez, at 13/6/09 20:44  
φρέσκες πρώτες ύλες κει πάν;
δεν τ ανοίγεις δώ το ουζερί.
Α. στο Φράγκο Θεσσαλίας πο εκλείπει ταβερνείων
και θα κατεβάσουν γατοκέφαλα οι κοντοχωριαναίοι.
Αμα γυρέψεις σουβλακοτυλιχτές, ξέρς, εδώ
μια πόρτα είμαστε
Blogger Σούλα Φρίκη, at 14/6/09 02:23  
Θα μπορούσες απλά να συμετέχεις στο αθάνατο προτζεκτ Μπουρδέλο πολυτελείας που έχω σκεφτεί με Τσόνια..... ανθεί το σούσι ξέρεις είναι δύσκολο το εστιατόριο, εκτός αν τυλίγεις γαύρο τυλιγμένο σε σκατόφυκο αργοσαρωνικού!
Blogger xipasmenos, at 14/6/09 16:13  
'Οταν το ανοίξεις σφύρα. Θα έχω τότε ένα λόγο να πάω Δουβλίνο (δεν το έχω επισκευτεί ποτέ).
Blogger Heliotypon, at 29/6/09 05:40  
θλίψη? θλίψη????????
πάει, χάλασες κι εσύ
Blogger Ada, at 2/7/09 23:52  
KI EGW NIWTHW THLIPSH.GIATI DEN KSERW POU NA PAW GIA METAPTYXIAKO.GIATI DE MPORW NA DIALEKSW.GIATI DEN KSERW TI THELW.
Anonymous Anonyme, at 13/7/09 15:59  
Νιώθω πως η θλίψη είναι μάλλον η φυσιολογική μας κατάσταση και απλά ζουμε τα πρώτα χρόνια, αυτά που είμασε νέοι για όλα (΄...όχι όπως τώρα, "ήδη γριά για κάποια πράγματα"), σε ένα παροξυσμό ονειρικής ελπίδας για ευτυχία.
Blogger Crucilla, at 26/8/09 16:38  
peppa, xronia polla poluxroni kai me polla polla lefta. mono auta metrane ksereis.

se filo.

o kouradianos sou.
Anonymous Anonyme, at 17/9/09 10:56  

Add a comment