center

Chantez à l'âne, il vous fera des pêts

La petite chanteuse á grand cul.

lundi, septembre 24, 2007

C'est mon dada

Μια απο τις αγαπημενες μου λατινικες φρασεις ειναι το "Nomen est omen". Αυτο μεταφραζεται, "στο ονομα σου και η μοιρα σου", δηλαδη τελικα θα ακολουθησεις τον δρομο οσων ειχαν το ιδιο ονομα με σενα καθως και θα επαληθευεις διαρκως την ετυμολογια του.

Επισης μολις εκανα την διαπιστωση πως, ποτε αλλοτε δεν εχουν περασει τοσες εισαγωγικες γραμμες κειμενου χωρις να εχω πει την μαλακιτσα μου. Σπευδω να το διορθωσω παρακατω.

Αυτο το λατινικο επαληθευτηκε και στα αποτελεσματα των εκλογων. Δηλαδη δε μπορεις ρε φιλε να κανεις εσυ πλακιτσα και χαχαχουχα επειδη βρηκε πριμα τον καιρο η Λιλα Καφανταρη και μπηκε στη βουλη και να αγνοεις αυτο. Τελικα μπορει να μην ειναι το Ντορακι που θα παρει την πρωτια στο αξιωμα.

Μου την εσπασε επισης ο χλευασμος της υποψηφιοτητας της Εφης Σαρρη και τα ειρωνικα γελακια, γελακια τα οποια θα τους μπουν στον κωλο, διοτι μια μερα που η Εφη Σαρρη θα εχει εκπληρωσει το πεπρωμενο της, τα παιδια τους θα αντιγραφουν το "ψωλεο" στις λεξεις για την καρτελα και στο "αυριο ανθολογιο" θα απαγγελουν το "Γυμνος μες στην Ελλαδα".

Επισης πολυ χαρηκα που εκλεχθηκε και ο Βασιλης, ο καφετζης του πενηντα-πενηντα στα εδρανα διοτι ειναι μια δικαιωση για την καλυτερη περσινη σειρα. Αληθεια χαρηκα παντως.

Σκεφτομουν επισης την ευθραυστη πλειοψηφια της κυβερνητικης παραταξης, οτι δηλαδη μπορει να τους κανει κανενας καμια κουτσουκελα και αυτομοληση. Μετα ομως σκεφτηκα οτι τα ιδια τους εκανε και ο Σαμαρας και εκανε δυο δεκαετιες να σηκωσει κεφαλι.

Μετα θυμηθηκα οτι ο Σαμαρας τα ειχε με την Βισση παλια και οτι η Βισση τα ειχε και με τον Νταλαρα πιο παλια ακομα, και οτι και ο Καζατζιδης με την Μαρινελλα και η Βασια Τριφυλλη με τον Χαρδαβελλα και μετα θυμηθηκα την Κορομηλα με τον Ροκκο που θελαν να προμοταρουν το δεσμο τους απο το σοου, αλλα τους τα χαλασε ο τοτε αρχιεπισκοπος που πεθανε. Η επομενη μου σκεψη ηταν οτι τοτε πηγαινα δημοτικο και την ειχαμε βγαλει ζαχαρη γιατι ειχαν κυρηξει αργια και εθνικο πενθος και δεν πηγαμε σχολειο αλλα κατι δεν κολλουσε χρονικα, και περασα κανα μισαωρο μπροστα στην οθονη μεχρι να θυμηθω οτι τοτε στο δημοτικο ειχε πεθανει ο Αρχιτετοιος στην Κωνσταντινουπολη. Η γενικη μου διαπιστωση παντως ηταν οτι εχει πλακα το να ανακαλεις ρετρο ζευγαρωματα και οτι "ο θανατος σου η αργια μου".

Η ζημια βεβαια ειχε γινει με το παραπανω μισαωρο αναζητησης. Ειχα ξεχασει τι ηθελα να πω εξαρχης και που ηθελα να καταληξω με ολους αυτους τους συνειρμος. Αποφασισα λοιπον να πεταξω στο κειμενο την αγαπημενη μου λεξη που εχω επινοησει εγω για να απογειωσω το κειμενο.Αυτη η λεξη ειναι η...


Κωλοτέντζα (kolotén-tza)


Εικ.1 Κλασσικη περιπτωση ατομου
σε κατασταση κωλοτεντζας


Ακολουθει απογειωμενο κειμενο.

Η κωλοτεντζα λοιπον, δεν εχει ακριβη ορισμο αλλα οπως διαβασα και σε ενα βιβλιο που μου αρεσε, "ο ορισμος ανηκει σε αυτον που οριζει και οχι σε αυτο που οριζεται." Ακριβως η περιπτωση μου δηλαδη. Ορισα λοιπον, οτι η κωλοτεντζα μπορει να χρησιμοποιηθει ειτε ως συνωνυμο της ευκοιλιοτητος (εφαγα κατι βρωμικα χτες και με πηγε/επιασε κωλοτεντζα ολο το βραδυ), ειτε ως μια γενικοτερη κατασταση πανικου (μεσα στην κωλοτεντζα καποιος μου δαγκωσε το σαντουιτς που κρατουσα), ειτε ως επιθετικος προσδιορισμος (ισα μωρη κωλοτεντζα).

Εντωμεταξυ θυμηθηκα τι ηθελα να γραψω. Ηθελα να κανω μια κοινωνικη αναλυση των επιπτωσεων που εχουν οι ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες και πιο συγκεκριμενα το διαρκες preview των φωτογραφιων πριν καν τελειωσει η εκδρομη, στην διαμορφωση των αναμνησεων μας. Με το που θυμηθηκα το θεμα, θυμηθηκα και γιατι το ξεχασα: δεν μπορουσα να σκεφτω τιποτα για να γραψω.


Misirlou Oubliez, 2:55 PM

15 Comments:

Άρα η ξαδέρφη θα μάθει επιτέλους ορθογραφία;
Επίσης, όταν λες ότι το χέρι σου έγινε κ*λος (π.χ. από το γράψιμο) αυτόματα βγαίνει το kolo-heron ως παράγωγο;
Blogger mc, at 24/9/07 22:31  
κωλοτεντζα, κοκομπλοκο whatever.

αυτο το νομεν ομεν το λες πανω απο 4 χρονια, αλλαξε τροπαριο!!

:D <-- φατσουλα
Blogger Fight Back, at 25/9/07 00:19  
Γεια σου misirlou.. να σε ρωτήσω, τι είναι αυτός ο david Santos που τον έχεις και πρώτη μούρη στο blog σου?
Μου έχει γράψει και εμένα γι' αυτό θέλω να μάθω...
:)
Blogger bibas, at 25/9/07 00:55  
me epiase kolotenza apo ta gelia
Blogger eternal_worm, at 25/9/07 17:46  
Ο David Santos είναι για τα Blogs ότι είναι ο Alpha Guide για το φαγητό. Πας στην ταβέρνα της κυρά-Ρήνης στην Παναγομαγουλίτσα Βερμίου και γράφει απ'έξω στην φουσκωμένη από την υγρασία δρύινη πόρτα:"Προτείνεται από το ALPHA GUIDE 2007". Και αίφνης το ζεσταμένο σε φούρνο μικροκυμάτων Bluesky, ραγού αλά IRENE, της κυρά-Ρήνης, παίρνει την αξία που του αρμόζει στον ουρανίσκο σου.
Blogger Eric Castel, at 25/9/07 20:16  
Misi, ψάξτο λίγο αυτό με την koloten-tza γιατί στα πολωνικά koloten κάτι σημαίνει. Μην κάνουμε κανένα ετυμολογικό λάθος και παρεξηγηθεί κανένας πάνω στην ασυγκράτητη κωλοτέντζα του.
Blogger Eric Castel, at 25/9/07 20:24  
Paidia emena to kwlotentza pio polu se epitheto mou kanei (akolouthoun paradeigmata)

1. Afoi Kwlotentza, 20 xronia No1 sta katharistika mpaniou

2. Steganwtika - monwtika Basilis Kwlotentzas,zestainoume ton kwlo sas xwris na sas ton piasoume..
Anonymous Anonyme, at 26/9/07 00:57  
Φαντάζομαι τους δασκάλους σου στο σχολείο: "Συγκεντρώσου Oubliez, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ!"
Blogger civil, at 26/9/07 13:01  
εμένα ένα link σου με έστειλε στη wikipedia και ξέμεινα εκεί να ψάχνω τι σημαίνει κωλοτένζα
Blogger lazinio, at 27/9/07 02:14  
"Εικ.1 Κλασσικη περιπτωση ατομου
σε κατασταση κωλοτεντζας"

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
απίστευτο αχαααχαχα
Blogger YO!Reeka's, at 27/9/07 10:22  
@ampot
Σταματα ρε να σκεφτεσαι τα ιδια, γιου φρικ μι αουτ γιου φρικ!

@fight back
Λες και μας διαβαζει κανεις, αφου την αλλη βδομαδα προγραμματιζω παγκοσμια ημερα κομεντς και δεκα λογους που θελω να αποψ...ε...ουπς αυτο ειναι καινουργιο. Λολαρες.

@bibas
Βλεπε σχολιο Ερικ Καστελ παρακατω.

@eternal worm
μεηντεη μεηντεη.

@eric castel
Που σαι ρε καστελ να βαλεις ταξη στο μπορντελο αυτο; Νιου σεριφ ιν ταουν ορ γουατ;

@symptom
Συνεργειο αυτοκινητων Αφοι Κωλοτεντζα. Ειδικοτης μας τα κλειδωμενα ιμομπιλαηζερ...

@civil
Θα τους σφαξω σαν κουνελι και θα βγω να παιξω μπαλα.

@yo!reekas
Δε ξερω πραγματικα τι ηρθε πρωτο, η λεξη ή το κειμενο.Εμπνευστικο οντως.
Blogger Misirlou Oubliez, at 28/9/07 16:13  
καλά μου'ρθε κωλοτέντζα διαβάζοντας αυτό το κείμενο.

Θα πλασάρω τη φράση σου αν κι εσύ υποσχεθείς να προωθήσεις ως internetικό ιδιοματισμό (τύπου LOL kai kan1 klp.) τη φοβερή μου ανακάλυψη το L.A. no (ελεεινό) αλλά σαν να υπήρξε από πάντα.

επίσης και την έκφραση Ντεζα-βούκινο

πχ. πο ρε φίλε μόλις είχα ένα τρελό ντεζα-βούκινο
Blogger Kyriakos o Xasapis, at 2/10/07 11:17  
Φωτογραφίες διακοπών!μπρρρ!Υπερφυσικός τρόμος!Μαζι με τα:-"...Ο Γουωρεν είναι ΝΕΚΡΟΣ!"-ΤΡΕΛΕΕΕ..." και"He has his father's eyes."η πιό διεστραμενη συνεκφορα λέξεων που επινοηθηκε ποτέ.Θέλω να πω υπάρχουν ανθρωποι που διασκεδάζουν βλέποντας φωτογραφίες που αναπαριστουν τον εαυτό τους να διασκεδάζει ποζάροντας για φωτογραφίες-Γκροτεσκ υπερβολικα γκροτεσκ!Σχεδόν βλέπω τον MYSTERY MAN με την κολασμένη κάμερα του στο χέρι να γελά κολασμένα με εκείνο το κολασμένο γέλιο του κατευθείαν απο την κολασμένη κόλαση.
Blogger smokerer, at 22/8/08 08:07  
Μα που παει και αφηνει σχολια μετα απο τοσους μηνες; "Θα σκοτωθει ο τρελλος!"
Blogger Misirlou Oubliez, at 25/8/08 15:38  
Well said.
Anonymous Anonyme, at 11/11/08 23:50  

Add a comment